Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
30 dkg fehér csiperke, 25 dkg hosszú szemű rizs, 1 szál sárgarépa, 10 dkg kifejtett zöldborsó, só, zsír |
A rizst alaposan megmosom és leszűröm, a répát megtisztítom, meghámozom, kis, egy cm alatti kockákra vágom, és két deci vízben, fedő alatt felteszem főzni. A gombát megtisztítom és kb. egycentis hasábokra vágom, majd hozzáadom a répához. A rizst egy diónyi zsíron átpirítom, felöntöm három deci vízzel, és hozzáadom a fővő zöldségeket lével együtt. Beleteszem a (zsenge vagy fagyasztott) zöldborsót, megsózom, és addig forralom, míg a rizs fel nem szívja a vizet. Ekkor elzárom a lángot, lefedem, és meleg helyen hagyom 20 percre. Szárnyasokhoz (szafttal kiegészítve) finom és látványos köret. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|