recept: Gombás zöldséges rizs, Kifőzde
Gombás zöldséges rizs
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg fehér csiperke,
25 dkg hosszú szemű rizs,
1 szál sárgarépa,
10 dkg kifejtett zöldborsó,
só, zsír



A rizst alaposan megmosom és leszűröm, a répát megtisztítom, meghámozom, kis, egy cm alatti kockákra vágom, és két deci vízben, fedő alatt felteszem főzni. A gombát megtisztítom és kb. egycentis hasábokra vágom, majd hozzáadom a répához.

A rizst egy diónyi zsíron átpirítom, felöntöm három deci vízzel, és hozzáadom a fővő zöldségeket lével együtt. Beleteszem a (zsenge vagy fagyasztott) zöldborsót, megsózom, és addig forralom, míg a rizs fel nem szívja a vizet. Ekkor elzárom a lángot, lefedem, és meleg helyen hagyom 20 percre.

Szárnyasokhoz (szafttal kiegészítve) finom és látványos köret.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs
 gombás rizs
 rizibizi

Forrás: Ági kedvére készítettem el.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.12.25. Utoljára frissítve: 2012.12.25.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:42:57 - 1.02)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez